خیار غبن فاحش به اختیار فسخ معامله توسط یکی از طرفین اشاره دارد زمانیکه دچار ضرر و زیان فاحش شده باشد. غبن در اینجا به معمنی ضرر و زیان و فاحش به معنای آشکار و زیاد است. گاهی اوقات یکی از طرفین معامله به علت نااگاهی از ارزش دارایی، ان را با تفاوت بسیار زیادی نسبت به ارزش واقعی خود معامله میکند. خواه این فرد خریدار باشد یا فروشنده. در اینجا بنا به شرایطی، او میتواند با استناد به خیار غبن فاحش نسبت به فسخ معامله اقدام کند. اما این خیار دارای شرایط خاص خود است و به راحتی قابل اثبات نیست. از جمله آنکه منظور از کلمه فاحش در قانون چندان مشخص نیست و تشخیص آن توسط مراجع قانونی نیز مقداری پیچیده است.
خیار مجلس به خیاری اطلاق میشود که با استفاده از آن هر یک از طرفین در زمانیکه در مجلس عقد قرارداد و معامله حضور دارند، میتوانند آن را فسخ کنند. این حق بعد از خروج از مجلس ساقط میشود. مدت زمان این خیار شاید کوتاه باشد، اما از آنجا که جلسات معاملات ملکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و طرفین خواسته ها و وعده های خود را در آن جلسه بینا میکنند، از این رو امکان رخ دادن آن نیز بالاست. تفاوت اصلی خیار مجلس با سایر خیارات این است که در این خیار، متعاملین نیاز به دلایل و مستندات برای فسخ قرارداد نداشته و میتوانند آن را فسخ کنند که البته برای این خیار شرایطی وجود دارد…
خیار تدلیس یکی دیگر از انواع خیارات در معاملات است که اتفاقا در معاملات ملکی نیز بسیار کاربرد دارد. منظور از تدلیس، نیرنگ و فریب یکی از طرفین معامله بوده که اگر این فریب نبود، طرف دیگر حاضر به انجام معامله نمیشد. در صورت وجود تدلیس در معامله، طرف دیگر اختیار فسخ آن را دارد. از آنجا که معاملات ملکی پیچیدگی های بیشتری نسبت به سایر معاملات دارد، بنابراین امکان تدلیس در آن بیشتر است. فسخ معامله با استفاده از خیار تدلیس نیاز به شواهد و مستندات کافی دارد. برای پیشگیری از تدلیس، توصیه میشود که کلیه وعده های طرفین به صحبت های آن ها در خصوص ملک به صورت مکتوب نوشته شود.
© کليه حقوق محصولات و محتوای اين وبسایت متعلق به مدرسه کسب و کار صنعت ساختمان می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و دوره های سایت پیگرد قانونی دارد.